Spring naar content
Laden Evenementen

vrijdag 3 september 2021 tot vrijdag 10 december 2021

10:30
Prijs: €575
Soort:
Voertaal: Nederlands

Uitverkocht
Locatie

Online

  • Dit evenement is voorbij.

ILFU Academy: Online Poëziewerkplaats

Met: Ester Naomi Perquin
Wanneer: 3 en 17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december 2021 (8 vrijdagochtenden, 10.00-12.30)
Waar: Online, via Zoom
Cursusgeld: €575,-

 

De Poëziewerkplaats is géén cursus in de klassieke zin van het woord maar vooral een uitwisselingsplatform voor meer ervaren dichters. Elke bijeenkomst biedt de tijd en ruimte elkaars teksten te lezen en te bespreken. Onder leiding van dichter en schrijfdocent Ester Naomi Perquin worden uiteenlopende valkuilen, worstelingen en vrolijke wonderen in kaart gebracht. Er is ruimschoots aandacht voor ieders specifieke vragen en er wordt persoonlijke feedback gegeven bij elk gedicht. De groep is kleiner dan gebruikelijk (max. 6 deelnemers), waardoor er dieper op de verschillende gedichten kan worden ingegaan. Iedere bijeenkomst eindigt met een specifieke opdracht, waardoor je als dichter ook nieuw terrein kunt verkennen.

In de lente van dit jaar (2021) is de Poëziewerkplaats tot leven geroepen, en deze was direct een groot succes! Daarom organiseren we nu een tweede, langere editie van de werkplaats. Je bent altijd welkom, ook als je niet bij de eerste editie was.

De Poëziewerkplaats is bestemd voor dichters die nieuwsgierig zijn naar eigen- en andermans werk(wijze) en op schrijfgebied al enigszins slagvaardig zijn. Toelating voor deze cursus vindt dan ook plaats op basis van ingezonden werk. Wil je graag meedoen, stuur dan drie gedichten plus een korte motivatie naar sophie[at]ilfu.com. Ester Naomi Perquin leest en beoordeelt samen met de ILFU Academy alle inzendingen. Aanmelden voor de Poëziewerkplaats kan tot 20 augustus 2021. Je ontvangt na deze datum bericht over je toelating tot de cursus. Over de uitslag van de beoordeling kan niet worden gecorrespondeerd.
UPDATE: Deze cursus is uitverkocht. Mocht je interesse hebben in een plekje op de wachtrij voor het geval er nog afmeldingen zijn, stuur dan gerust een mail naar sophie[at]ilfu.com.

 

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland, woont al jaren in Rotterdam en werkte lange tijd als gevangenisbewaarder. In 2007 debuteerde ze bij uitgeverij Van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok, waarna vier bundels volgden. De meest recente is Meervoudig afwezig (2017). Voor haar werk ontving ze onder meer de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de J.C. Bloemprijs, de VSB Poëzieprijs en de Herman de Coninckprijs. Naast dichter is Ester Naomi Perquin schrijfdocent en columnist voor De Groene Amsterdammer. Ze geeft met regelmaat workshops op maat en co-presenteert en programmeert de jaarlijkse Nacht van de Poëzie in Utrecht.
Scroll naar boven