Spring naar content

 

 

 

 

 

ILFU Academy

ILFU Academy

Duik in de inspirerende literaire cursussen en masterclasses van de ILFU Academy, gegeven door ervaren docenten uit het vak.

Ieder voorjaar en najaar wordt er een uiteenlopend programma samengesteld. Of je je nu graag verdiept in de klassiekers of het liefst zelf plaatsneemt achter het toetsenbord; voor iedere literatuurliefhebber zit er iets interessants tussen.

Bekijk hier onder de cursussen voor het najaar van 2021. Deze cursussen vinden volledig online plaats.

Eerstvolgende cursussen

Sorry, we konden geen cursussen vinden. Waarschijnlijk zijn we op het moment hard aan de slag om nieuwe cursussen te ontwikkelen; probeer het binnenkort nog eens.

Over de Academy

Al jaren organiseerde Het Literatuurhuis cursussen op het gebied van lezen van klassiekers uit de wereldliteratuur en -poëzie en schrijven. Deze cursussen zijn in vervolg op het literatuurfestival ILFU in 2019 verdergegaan onder de naam van de ILFU Academy.

Tijdens de cursussen kun je je verdiepen in internationale meesterwerken. Schrijvers die eerder aan bod kwamen waren onder meer Proust, Camus, Yeats, Dostjevski en Pessoa. Ook zijn er thematische cursussen rond onderwerpen als feminisme, dystopische romans of lezen volgens de filosofie van Hannah Ahrendt. Op het gebied van schrijven biedt de ILFU Academy de mogelijkheid om je vaardigheden te vergroten en te verrijken door cursussen poëzie en proza schrijven te geven.

De cursussen worden gegeven door ervaren en bevlogen docenten als emeritus hoogleraar Franse moderne letterkunde Maarten van Buuren, Prof. Dr. Peter de Voogd, journalist en filosoof Hans Achterhuis. De cursus Poëzie schrijven door dichter Ingmar Heytze is zeer populair. Vermaarde auteurs als Manon Uphoff geven schrijfcursussen verhalen en proza bij de ILFU Academy.

Docenten

Foto © Celine Simons

Manon Uphoff en Iris van Vliet geven de cursus 'Schrijven'

Foto © Linelle Deunk

Ingmar Heytze geeft de cursus 'Poëzie schrijven'

Scroll naar boven